banner top
WM Hunting logo

Slovensko

Header image

Poľovnícka kuchárka

Poznáte zvernicu Chlumek v Českej republike?

Obora Chlumek o rozlohe cca 105 ha sa rozkladá na Českomoravskej vrchovine v okrese Žďár nad Sázavou v blízkosti diaľnice D1 (exit D1 134 km Měřín). V obore je možné loviť daniela škvrnité...

15.12.2016 | Hus Viac

Poľovnícke menu zo zajaciny

Zajačie plátky s ryžou 1 zajačí chrbát, zajačie stehná, 100 g údenej slaniny, olej, soľ, čierne korenie, 4 cibule, 4 strúčky cesnaku, 1 petržlen, 1 mrkvu, 2 bobkové listy, 2 byľky tymianu, zelenú petržlenovú vňať, 2 dl červeného vína, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 0,5 dl koňaku, hladkú múku Mäso necháme od... Viac

Zajac načierno

1 zajac, tuk, celé čierne korenie, tymian, bobkový list, soľ, mäsový vývar, citrónovú kôru, 5 – 6 lyžičiek cukru, 5 – 6 lyžičiek čiernych ríbezlí, hladkú múku, citrónovú šťavu Odležané mäso odblaníme a rozkrájame. Na rozohriatom tuku speníme cibuľu, pridáme mäso, čierne korenie, tymian, bobkový list, soľ, citrónovú kôru, podlejeme vývarom a dusíme do zmäknutia. Z múky urobíme zápražku.... Viac

Zajačie plátky s ryžou

1 zajačí chrbát, zajačie stehná, 100 g údenej slaniny, olej, soľ, čierne korenie, 4 cibule, 4 strúčky cesnaku, 1 petržlen, 1 mrkvu, 2 bobkové listy, 2 byľky tymianu, zelenú petržlenovú vňať, 2 dl červeného vína, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 0,5 dl koňaku, hladkú múku Mäso necháme odležať v koži. Potom kožu stiahneme, chrbát a stehná vykostíme, nakrájame na plátky, osolíme a poprášime... Viac

banner right